online lezen  |  afmelden
Knltb
19 april 2018
Beste verenigingscompetitieleider, 

De derde speeldag staat voor de deur. Hoe verloopt de Voorjaarscompetitie op jouw club? In deze wekelijkse update vind je handige tips & tricks, informatie over Fair Play, een antwoord op de meest gestelde vragen, maar ook alle informatie over de nieuwe omgeving MijnKNLTB.toernooi.nl met handige stappenplannen. 

8&9 Tennis: Dubbel Zo Leuk!
De 8&9-competitie heet vanaf nu 8&9 Tennis! Er spelen nu al meer dan 600 teams met veel plezier in deze recreatieve dubbelcompetitie. Naast het plezier voor de 8 en 9 spelers, levert het clubs veel op in het kader van ledenbehoud. Daarom gaan we deze competitievorm vanaf volgende week onder de aandacht brengen bij spelers en clubs. Doet jouw club ook (weer) mee tijdens de Najaarscompetitie? Lees meer op centrecourt.nl/89 
Rating en partijresultaat
Ben je benieuwd wat het resultaat van je competitie wedstrijd betekent voor je actuele rating? De partijresultaten zijn in mijnknltb.toernooi.nl bij iedere speler zichtbaar onder het tabblad Rating. Naast je actuele rating voor Enkel en Dubbel zie je ook je eindejaarsrating en het totaal aantal gespeelde partijen. Hier wordt tevens de actuele rating van je tegenstanders getoond. In groen en rood wordt per partij gemarkeerd of je rating resultaat positief of negatief is (of neutraal in grijs). Zo kan je het hele seizoen je actuele rating checken voor competities én toernooien.
Hoe werkt het? Ga in het linkermenu naar Spelers, zoek een speler naar keuze en klik vervolgens in het spelersprofiel het tabblad Rating. Het onderstaande scherm wordt dan zichtbaar: 
 

Actuele uitslagen en standen
Het wedstrijdprogramma, de uitslagen en standen en actuele rating worden in de MijnKNLTB app en de KNLTB ClubApp op iedere doordeweekse dag geüpdatet, wat betekent dat maandagochtend de uitslagen en standen actueel zullen zijn van de wedstrijden die op vrijdag, zaterdag en zondag zijn gespeeld. De individuele wedstrijdresultaten worden één keer per week bijgewerkt op dinsdag. Let op: De MijnKNLTB app wordt op termijn vervangen door de KNLTB ClubApp: dé app voor tennissend Nederland. Meer info: www.knltb.nl/clubapp.
 
MijnKNLTB.toernooi.nl
Naast het gebruik van de app(s) kun je voor het meest actuele wedstrijdprogramma en de uitslagen en standen van de Voorjaarscompetitie altijd terecht op mijnknltb.toernooi.nl. Deze website is altijd up-to-date en volledig mobile responsive, wat betekent dat de website makkelijk te bezoeken is vanaf een mobiel apparaat. 

Zonnentips voor op de tennisbaan
Het is de afgelopen dagen echt lente in Nederland. Fijn om weer buiten en in de zon te zijn. Maar let op… in de lente kan je huid nog erger verbranden dan in de zomer. Wat kan je doen om je huid goed te beschermen? Lees hier alle zonnentips. Goed om deze tips te delen met alle competitiespelers om ervoor te zorgen dat ze goed beschermd de baan op gaan!

In deze rubriek geven we je alle belangrijke informatie over de Voorjaars- en Najaarscompetitie. De afgelopen week zijn er vragen bij ons binnen gekomen over het invoeren van uitslagen en het ontbreken van ledenpassen:

Tijdig invoeren van uitslagen
We zien dat steeds meer uitslagen op de speeldag zelf worden ingevoerd. Daar zijn we ontzettend blij mee, want ook steeds meer spelers raadplegen mijnknltb.toernooi.nl op de speeldag om te bekijken of de uitslagen van hun eigen team al verwerkt zijn, wat de stand in de poule is en welke spelers er in andere teams van de poule gespeeld hebben.
Reglementair hoef je uiterlijk pas op de dag na de geplande wedstrijddag de competitie-uitslagen aan ons door te geven, maar nu blijkt dat er bij spelers een grotere behoefte is om sneller over de actuele uitslagen en standen te beschikken. Zouden jullie alle uitslagengedelegeerden willen verzoeken om de uitslagen op de speeldag zelf in te voeren? Het invoeren van de uitslagen op mijnknltb.toernooi.nl gaat immers heel eenvoudig met een tablet, mobiel of pc. Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Najaarscompetitie 2018
Ondanks dat we nog maar net begonnen zijn met de Voorjaarscompetitie kun je hier alvast de inschrijfmogelijkheden voor de KNLTB Najaarscompetitie 2018 bekijken. Let op: sommige competitiesoorten worden alleen regionaal aangeboden. Dan staat er achter een competitiesoort bijvoorbeeld > regio Noordoost. Dit betekent dan dat deze competitie alleen in deze regio wordt gespeeld.

Je hebt als VCL van 15 mei tot 1 juli 2018 de mogelijkheid om teams in te schrijven voor de Najaarscompetitie via mijnknltb.toernooi.nl. Deze competitie wordt gespeeld in afdelingen van acht ploegen, waarin een halve competitie wordt gespeeld (zeven speeldagen).

 
Klik hier om alle competitiedata voor het najaar 2018 te bekijken en hier om te bekijken hoeveel banen er per competitiedag minimaal beschikbaar moeten zijn. Medio mei krijg je van ons per mail een reminder dat de inschrijving is geopend en je ontvangt dan ook verdere informatie over de Najaarscompetitie 2018.


Het ontbreken van een ledenpas

Iedere speler heeft een geldige ledenpas nodig om competitite te mogen spelen. Echter, niet alle spelers hebben tijdig een geldige ledenpas ontvangen. Zij mochten in de eerste speelweken hun speelgerechtigdheid aantonen door middel van een geldig legitimatiebewijs of ledenpas 2017 (met eventuele foutieve speelsterkte) én hun gegevens (inclusief bondsnummer) in mijnknltb.toernooi.nl. Veel ledenpassen zijn inmiddels uitgeleverd. Mocht er toch nog een ledenpas ontbrekend, dan mag tijdens de gehele competitie voorgaande mogelijkheid gebruikt worden om de speelgerechtigheid aan te tonen.

Veel competitiespelers delen hun leukste momenten van de Voorjaarscompetitie met de hashtag #vjc2018. Hieronder een video van een gezellig damesteam van tennisvereniging Te Werve uit Rijswijk:
 
Nodig alle competitiespelers van jouw verening uit om hun leukste momenten van de Voorjaarscompetitie te delen met de hashtag #vjc2018 op social media. Alle foto's en video's worden verzameld op de pagina 'Beleef de Voorjaarscompetitie'.
Discussies over de stand: hoe los je dat op? 
Het kan tijdens een competitiewedstrijd voorkomen dat de spelers de stand in de game of set vergeten zijn, omdat ze zo geconcentreerd bezig waren in de rally. Dit kan tot discussies leiden tussen de spelers.

Wat is de regel in dit geval waar je als VCL op kunt terugvallen?
De regel is dat je terug gaat naar de stand waar beide spelers het over eens zijn.
Als beide spelers nog weten dat het 40-30 was, maar daarna de stand zijn vergeten, wordt teruggegaan naar deze 40-30 stand. Hetzelfde geldt voor de gamestand in de set.
Weten beide spelers dat het bijvoorbeeld 4-1 was, dan wordt teruggegaan naar die stand en wordt er verder gespeeld.

Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook