online lezen  |  afmelden
Knltb
15 november 2018
Inschrijving KNLTB voorjaar 55+ Leiden is geopend

Beste secretaris van Benthuizer T.C.,

In 2019 wordt in de regio Leiden wederom de heren 55+ recreatie competitie georgani­seerd. De competitie wordt niet langer georganiseerd onder ‘KNLTB voorjaar 55+ Leiden’, maar is te vinden onder het nieuwe en geharmoniseerde aanbod ‘KNLTB voorjaar 2019’.

Deze wijziging heeft geen invloed op het format van de 55+ competitie. Het blijft een recreatieve competitie: de resultaten tellen niet mee voor het Dynamische Speelsterkte Systeem (DSS). Tevens worden er, afhankelijk van de poulegrootte, nog steeds 8 of 10 wedstrijden gespeeld. Iedere wedstrijd bestaat uit 4 dubbels, die in twee speelronden gespeeld moet worden. Iedere speelronde duurt 60 minuten (inclusief 10 minuten inspeeltijd en sleeptijd). De competitie wordt afgesloten met een finaledag.
Speeldata
Donderdag 4 april / 11 april / 18 april / 25 april / 9 mei / 16 mei / 23 mei / 6 juni / 13 juni / 20 juni

Inhaaldata: 30 mei / 27 juni

Inschrijven teams
Als VCL kan je van 2 t/m 14 januari 2019 jouw teams inschrijven op MijnKNLTB.nl. De competitievorm is terug te vinden op het digitale inschrijfformulier. Bij het inschrijven moet de VCL de lidnummers invoeren van de spelers die meedoen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 37,71 per team. De verenigingen ontvangen te zijner tijd een nota voor het verschuldigde inschrijfgeld.
Indeling
Vanaf dit jaar worden teams niet langer ingedeeld op basis van ploegrechten. Vanwege het beperkte aantal deelnemende teams, is het niet meer mogelijk om een promotie/degradatie regeling te hanteren. De teams kunnen rechtstreeks ingeschreven worden in de gewenste klasse. Als leidraad kan het volgende aangehouden worden:

1e klasse          ongeveer speelsterkte 6 en 7
2e klasse          ongeveer speelsterkte 7 en 8
3e klasse          ongeveer speelsterkte 8 en 9

Bij de inschrijving vragen wij om de ploegopgave in te vullen. Mogelijk worden teams naar andere klassen geschoven, als hierdoor een volledige poule geformeerd kan worden.
Invallersregeling
Een invaller mag geen hogere speelsterkte hebben, dan de speler waarvoor hij invalt. Ook mag een speler uit een hoger team niet invallen in een lager team. 
Kruisfinales en finaledag
De finaledag zal georganiseerd worden voor twaalf teams. Vier teams uit de 1e klasse, vier teams uit de 2e klasse en vier teams uit de 3e klasse. Bij meer dan vier poules in één klasse, waardoor we meer dan vier kampioenen hebben, zullen we een kruisfinale organiseren. Informatie over de finaledag en eventuele kruisfinales wordt op een later moment bekend gemaakt.
Indien je nog vragen hebt over KNLTB voorjaar 55+ Leiden, kan je een e-mail sturen naar: wedstrijdtennis@knltb.nl.

Wij zien jouw inschrijving graag met belangstelling tegemoet!

Met sportieve groet,

Maarten Hulst en Maikel Adriaanse
Coördinatoren Competitie
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook