online lezen  |  afmelden
Knltb
27 september 2018
Tenniskids Update 4: Groene Najaarscompetitie en World Tour
De Groene Najaarscompetitie en de World Tour zijn in volle gang en bijna iedereen heeft al een keer uit en thuis gespeeld. Jammer dat het stormachtige weer afgelopen weekend voor sommige clubs roet in het eten gooide. Wedstrijden moesten gestaakt of helemaal uitgesteld worden.

Wil je de regels weten voor verzetten en\of uitstellen, dan kun je deze hieronder vinden. Daarnaast vind je in deze nieuwsbrief nog meer handige informatie die je als Tenniskidsfunctionaris nodig hebt. Je kunt hierbij denken aan antwoorden op de meestgestelde vragen en informatie over MijnKNLTB.nl met bijbehorende stappenplannen.

De onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn:


Heb je de eerste updates gemist? Hier kun je de laatste nieuwsbrief terug lezen. Heb je na het lezen van de updates nog vragen? Mail dan naar: tenniskids@knltb.nl
Uitstellen en/of verzetten, wanneer mag wat?
De Najaarscompetitie heeft inhaaldagen in november. Wedstrijden die door regen zijn gestaakt of helemaal niet zijn doorgegaan dienen te worden verplaatst naar de eerstvolgende (beschikbare) inhaaldag in november.

Vakanties staan wel van tevoren vast. Als je een wedstrijd in de herfstvakantie wil verplaatsen vragen we clubs eerst te kijken of de wedstrijden door kunnen gaan met invallers. Of in onderling overleg naar een alternatief te kijken. In dat geval moet de wedstrijden wel worden gespeeld voor de laatste reguliere speeldag van de competitie (vóór 28 oktober). Natuurlijk kan het dan ook een andere dag dan zondag zijn.

Het is wel wenselijk dat je zowel bij uitstel door regen als bij overeengekomen verplaatsing, het in MijnKNLTB.nl invoert. Je kunt bij wedstrijdstatus de opties 'gestaakt' of 'uitgesteld' kiezen.

Invoeren uitslagen
Weet je nog niet precies hoe je uitslagen moet invoeren? Bekijk dan de handleiding. Stuur deze handleiding door naar alle uitslagengedelegeerden.

We verzoeken ontvangende clubs om de uitslagen zo mogelijk in te voeren, zodat de standen actueel zijn. Groen wordt nu, in tegenstelling tot eerdere jaren, meteen verwerkt voor het Dynamisch Speelsterkte Systeem (DSS).
Bekijk stappenplannen
Competitiespelers van een andere club mee laten spelen
Sommige clubs maken gebruik van de mogelijkheid om één of meer leden van een andere club Groene competitie te laten spelen bij de eigen club. Dit kan nodig zijn om een team compleet te kunnen maken, of omdat het betreffende kind bij de eigen vereniging geen geschikt team heeft om in te spelen. Deze spelers die lid zijn bij club A, maar Groene competitie spelen bij club B, moeten worden gemeld bij de KNLTB. Om het invoeren van uitslagen mogelijk te maken, moet de KNLTB het betreffende kind hebben aangemerkt in het systeem door ze te koppelen aan de andere vereniging. Alleen dan kan de speler worden gevonden en verwerkt voor het invoeren van partij resultaten.

Let op: spelers die van deze regeling gebruikmaken, mogen binnen de Groene competitie voor maximaal één vereniging uitkomen. Incidenteel invallen is op deze manier niet mogelijk. Als een speler heeft gespeeld bij club A, dan mag het gedurende de rest van de Groene competitie niet meer uitkomen voor club B.
Wanneer je hierover nog vragen hebt, stuur dan even mail naar tenniskids@knltb.nl

Heb jij je al aangemeld?
We nodigen je graag uit voor de tweede bijeenkomst voor het onderzoek naar de optimalisatie van de wedstrijdkalender. Dit onderzoek is de KNLTB gestart in samenwerking met onderzoeksbureau Hypercube.De bijeenkomst is op dinsdag 2 oktober om 18.30 bij de KNLTB in Amersfoort en je kan je nog aanmelden.
Wij presenteren je dan de resultaten van fase 1 & 2 en leggen uit waarom we bepaalde veranderingen graag doorvoeren. Ook is er ruimte voor feedback. 
Aanmeldformulier
Team NL Nederlandse Loterij Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
Tenniskids.nl