Aanmelden tot 1 juni 2017 online lezen  |  afmelden
Knltb
22 april 2017
Inschrijving KNLTB Najaarscompetitie 2017
Beste verenigingscompetitieleider, 

Het tennisseizoen is deze maand weer van start gegaan met de KNLTB Voorjaarscompetitie. 30.309 teams strijden tot en met juni voor het kampioenschap. Ondanks dat we nog vol in het voorjaarsseizoen zitten, is het nu ook alweer mogelijk om teams aan te melden voor de KNLTB Najaarscompetitie 2017. 
Tot 1 juni 2017 heb je als VCL de gelegenheid om ploegen in te schrijven via MijnKNLTB. De Najaarscompetitie wordt in het algemeen gespeeld in afdelingen van acht ploegen, waarin een halve competitie wordt gespeeld (zeven speeldagen).

Competitie spelen is voor veel spelers en verenigingen een van de hoogtepunten van het seizoen. Naast de Voorjaarscompetitie spelen er ook steeds meer tennissers Najaarscompetitie. Tennis draait om wedstrijden spelen. Ook ongedwongen een balletje slaan is heel leuk, maar trainen en jezelf verbeteren om steeds betere resultaten te boeken in competitie en toernooien, is toch wat veel tennissers bij uitstek motiveert. Daarnaast daagt de competitie niet alleen de spelers uit, maar brengt het ook sfeer en gezelligheid op de club. Voor een groot aantal leden dan ook goede redenen om elk jaar terug te keren op de baan.

Klik op een van onderstaande linkjes om de inschrijfmogelijkheden per regio te bekijken.


Mocht je nog vragen hebben na het lezen van deze mail, dan kun je ons per mail bereiken op wedstrijdtennis@knltb.nl
Wijzigingen in 2017
Ten opzichte van 2016 is er een aantal wijzigingen doorgevoerd voor de Najaarscompetitie.  Alle wijzigingen kun je bekijken door op onderstaande knop te klikken.
Bekijk de wijzigingen
Deadline inschrijving
De inschrijving voor de Najaarscompetitie 2017 sluit op 1 juni 2017. Aanvragen die na 1 juni worden ontvangen, zullen alleen worden geaccepteerd, wanneer hierdoor een afdeling compleet kan worden gemaakt. Te laat aangemelde ploegen die niet kunnen worden geplaatst, worden op een wachtlijst gezet en kunnen alleen ingedeeld worden als een ploeg bij hen uit de buurt zicht terugtrekt in de gewenste competitiesoort en klasse. 
Voorwaarden inschrijving
  • Het inschrijfgeld voor deelname aan de KNLTB Najaarscompetitie 2017 bedraagt €36,68 per ploeg.
  • Ploegen van verenigingen die hun betalingsverplichtingen aan de KNLTB niet hebben voldaan, worden pas ingeschreven zodra aan deze betalingsverplichting is voldaan. Eén en ander voor zover op het moment van betaling de inschrijving voor de competitie nog niet is gesloten (CR artikel 21 lid 4).
  • Inschrijvingen dienen uitsluitend digitaal te worden gedaan via MijnKNLTB.

Indien een reeds ingeschreven ploeg zich na 1 juli 2017 terugtrekt, zijn wij helaas genoodzaakt een boete op te leggen van €115,-. Voor een terugtrekking van een reeds ingeschreven ploeg na publicatie van de indeling geldt een boete van €225,-.
8&9-competitie
Wegens groot succes in de Voorjaarscompetitie 2017 (bijna 600 ploegen) gaan we in de Najaarscompetitie 2017 een vervolg geven aan de 8&9-competitie. Dit is een nieuwe competitie speciaal voor speelsterkte 8 en 9. Een ideale competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen met speelsterkte 8 en 9 die al een poosje tennissen maar nog nooit competitie hebben gespeeld. In deze nieuwe competitie kan deze groep op een aangename en gezellige manier kennismaken met het spelen van competitie, de partijen tellen namelijk niet mee voor de rating. De 8&9-competitie wordt aangeboden op donderdagavond en zondagmiddag. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee vrouwen spelen tegen een man en een vrouw of tegen twee mannen. Een ploeg bestaat tijdens een competitiewedstrijd uit minimaal 3 spelers.
Lees meer over de 8&9-competitie
Inschrijving o.b.v. ploeggemiddelde
De competitiesoorten in de Najaarscompetitie 2017 worden op basis van ploeggemiddelden ingedeeld in klassen. Bij het indelen van de Najaarscompetitie wordt uitgegaan van de actuele rating van de spelers op het moment van inschrijving (in plaats van de speelsterktes).
Bereken ploeggemiddelde
Compact Spelen
Ook in de Najaarscompetitie kun je als club ervoor kiezen compact te gaan spelen. Compact Spelen is dé oplossing om de competitie aantrekkelijker en planbaarder te maken. Uit onderzoek blijkt dit de behoefte van vele tennissers. Hieraan voldoen is belangrijk, want spelers die competitie spelen blijven langer lid van een tennisvereniging. Klik hier voor een korte instructie van Compact Spelen.
Uitleg Compact Spelen
Leeftijden
Voor de verschillende competitiesoorten van de Najaarscompetitie (10 t/m 14 jaar, 11 t/m 17 jaar, 17+, 35+, 50+) gelden leeftijdsbeperkingen. Alleen bij de jeugdcompetities (10 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar) geldt een uitzondering. Voor meer informatie klik op onderstaande button.
Meer informatie
 
Banenschema
Op doordeweekse competitiedagen dient het minimum aantal van 1 1/3 baan per thuisspelende ploeg beschikbaar te zijn (eventueel dispensatie mogelijk). De variabele begintijden op zaterdag en zondag worden met ingang van 2017 uitgebreid. Er mag nu namelijk tussen 9.00-16.30 uur worden aangevangen.  
Voor meer informatie klik op onderstaande button.
Meer informatie
 
Begintijden Najaarscompetitie
 Alle avondcompetities      19.00 uur
 Donderdagmorgen      10.00 uur
 Donderdagavond (8&9-competitie)      variabel tussen 19.00 uur en 20.00 uur
 Vrijdag      variabel tussen 11.00 uur en 13.00 uur
 Zaterdag      variabel tussen 9.00 uur en 16.30 uur
 Zondag      variabel tussen 9.00 uur en 16.30 uur
 Zondag (8&9-competitie)      variabel tussen 17.00 uur en 20.00 uur 

Uitstellen wedstrijden
Ook in 2017 is het weer mogelijk een wedstrijd in de Najaarscompetitie – in onderling overleg met de tegenstander – uit te stellen (bijvoorbeeld als er in de periode van de Najaarscompetitie een toernooi op het park van de thuisspelende club is gepland). De inhaalwedstrijd moet wel uiterlijk 14 dagen na de oorspronkelijke speeldatum worden gespeeld. Let op: eerder spelen mag uiteraard ook en is altijd toegestaan.
Bekijk speeldata
Opstelling in dubbelcompetities
In de Najaarscompetitie mag in een competitiewedstrijd niet tweemaal met dezelfde partner gespeeld worden. Dit is afwijkend in vergelijking met de Voorjaarscompetities in de regio's Noordwest en Noordoost. Hier is men namelijk gewend om met een vaste partner te spelen, wat in de Najaarscompetitie met een landelijke opzet (met overal dus dezelfde regels) niet is toegestaan.
Dispensatie twee keer spelen in één week of spelen voor twee verenigingen
Dispensatie-aanvragen voor het twee keer spelen voor één vereniging moeten bij de KNLTB worden ingediend via MijnKNLTB (ServIT > Spelersdispensaties).

Dispensatie voor het spelen voor twee verenigingen moet bij de KNLTB worden aangevraagd via het online aanvraagformulier 'Spelen voor twee verenigingen'. De KNLTB zal de aanvraag dan in behandeling nemen.

Voordat je een dispensatie gaat aanvragen, raadpleeg eerst de voorwaarden.
 
Aanvragen dienen uiterlijk vóór 1 september 2017 in het bezit van de KNLTB te zijn.
Bevestiging ingeschreven ploegen
Zo spoedig mogelijk na de digitale verzending van de inschrijving, ontvang je van ons per mail een bevestiging van de inschrijving. Het is van groot belang dat je deze bevestiging op juistheid en volledigheid controleert. Eventuele afwijkingen ten opzichte van de inschrijving kunnen dan mogelijk nog tijdig worden gecorrigeerd.
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook