online lezen  |  afmelden
Knltb
22 mei 2017
Nederlandse tennistop speelt om landskampioenschap Eredivisie Gemengd
Amersfoort, 22 mei 2017 - Vanaf aanstaande zaterdag kan er weer twee weken lang genoten worden van toptennis bij verschillende verenigingen in Nederland. De Eredivisie Gemengd staat weer voor de deur en vrijwel de hele Nederlandse tennistop geeft acte de présence tijdens de titanenstrijd tussen de beste teams van Nederland.

Teams
Van zaterdag 27 mei tot en met donderdag 8 juni worden er zeven speelrondes afgewerkt en dat zorgt voor brede selecties bij de acht ploegen. Dit jaar gaat de strijd om de landstitel tussen H.L.T.C. Leimonias, T.C. Zandvoort, HLTC De Metselaars, A.L.T.A., L.T.C. Leeuwenbergh, L.T.C. Naaldwijk, Rapiditas en T.V. De Lobbelaer. De play-offs tussen de beste vier ploegen van de competitie zijn op 10 en 11 juni bij titelverdediger H. L.T. C. Leimonias in Den Haag.

Robin Haase, Arantxa Rus, Richèl Hogenkamp (L.T.C. Naaldwijk), Michaëlla Krajicek, Kiki Bertens (T.V. De Lobbelaer), Lesley Kerkhove, Cindy Burger, Tallon Griekspoor (T.C. Zandvoort), Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop (Rapiditas) staan op de spelerslijst van de teams en zullen een gooi gaan doen naar het landskampioenschap.

Hoogste competitieniveau in Nederland
De Eredivisie Gemengd is de hoogste klasse in het tennis in competitieverband, waaraan nationale en internationale topspelers deelnemen en waar de toeschouwer tennis kan zien op een hoog niveau op een laagdrempelige wijze (gratis toegang tot het tennispark).

De Eredivisie Gemengd is dé gelegenheid om de beste competitieteams van Nederland van dichtbij in actie te zien. De aanvang van de wedstrijden is 12.00 uur. 

Ga voor meer informatie naar de KNLTB website, hier is ook de volledige spelerslijst en het programma te vinden.Over de KNLTB
De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Ruim 1700 tennisverenigingen, en daarmee ruim 580.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.
www.knltb.nl


Niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Bernice Treep
Communicatieadviseur
b.treep@knltb.nl0881302612
Partners
Dunlop Sport   Tennisdirect.nl   Bilderberg
 
Menzis   Sky Radio   de Telegraaf   Nederlandse Loterij
 
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook