online lezen  |  afmelden
Knltb
8 januari 2019
Beste Hans,

Het nieuwe tennisseizoen staat voor de deur. We informeren je daarom graag over de KNLTB ledenpas en de toekomst hiervan. Vanaf dit jaar gaat er namelijk het één en ander veranderen. In 2019 ontvangen verenigingen voor ieder actief lid een meerjaren ledenpas in plaats van de jaarlijkse ledenpas. In eerste instantie gaat het om een ledenpas met een geldigheid van twee jaar. Na deze periode bekijken we of de ledenpas in de toekomst langer geldig zal zijn.

Concreet betekent dit dat er voor 2019 weinig zal veranderen. Enkel het jaartal en de speelsterkte verdwijnen van de ledenpas. Dit laatste was voornamelijk van belang bij deelname aan competities en toernooien. We begrijpen dat dit wellicht wel enkele vragen oproept. Hieronder leggen we je daarom graag uit waarom de keuze voor een meerjaren ledenpas is gemaakt, wat er voor jouw vereniging gaat veranderen en geven we jou een voorproefje van de nieuwe KNLTB ledenpas.

Heb je naar aanleiding van deze mail nog vragen? Neem dan contact met ons op via ledenservice@knltb.nl of telefonisch via 088-1302600.

Met sportieve groet,

KNLTB
Afdeling Ledenservice
Waarom een meerjaren KNLTB ledenpas?
Samen met 1700 tennisverenigingen streven we er naar om een duurzaam tennisklimaat te realiseren. We stimuleren verenigingen te verduurzamen en willen hier ook zelf een bijdrage aan leveren. 

Uitleverschema
De Ledenadministrateur krijgt in de periode februari/maart voor ieder actief lid van de vereniging een meerjaren ledenpas toegestuurd. Het uitleverschema van de passen wordt begin februari bekend gemaakt. De huidige ledenpas is geldig t/m 31 maart 2019.
Competities en toernooien
Op de meerjaren ledenpas wordt de speelsterkte niet meer getoond. Dit heeft consequenties bij het spelen van competitie en toernooien. In 2019 geldt het spelersprofiel op MijnKNLTB als legitimatie. Het algemeen reglement, competitie- en toernooireglement worden daarom aangepast. In deze reglementen, die in januari worden gepubliceerd, zullen alle vernieuwde procedures omtrent competities en toernooien nauwkeurig worden uitgelegd.
Digitaal Afhangbord
Op het digitale KNLTB Afhangbord kunnen leden eenvoudig inloggen met de meerjaren ledenpas om bijvoorbeeld een baan te reserveren. Het systeem is naadloos geïntegreerd met het ledenadministratiepakket. Een up-to-date ledenbestand zorgt er zodoende voor dat alle actieve leden kunnen afhangen en alle afgemelde of geblokkeerde leden geen toegang hebben tot het Afhangbord. Ook in 2020 kunnen actieve leden probleemloos inloggen met de meerjaren ledenpas.
Traditioneel Afhangbord
Een aantal verenigingen in Nederland maakt gebruik van het 'traditionele' Afhangbord. Om te voorkomen dat uitgeschreven leden nog afhangen, kun je er als vereniging bijvoorbeeld voor kiezen om de ledenpassen in te nemen. De optie die wij het meest toejuichen is echter de overstap naar het digitale KNLTB Afhangbord. Heeft jouw vereniging hier interesse in? Neem dan contact op met jouw KNLTB Accountmanager.
Toegangscontrole
Het bondsnummer en/of jaartal op de magneetstrip van de ledenpas worden gebruikt om de geldigheid van de pas te valideren. In 2019 verandert er daarom nog niets wat betreft de toegangscontrolesystemen. Je kunt eventuele problemen in 2020 voor zijn door die validatie op het jaartal te verwijderen als het toegangsbeheersysteem dat toestaat. We zijn in gesprek met een aantal aanbieders van toegangsbeheersystemen over hoe de "toegangscontrole van de toekomst" er uit komt te zien. Eerder dit jaar hebben we daar ook al ideeën over uitgewisseld met enkele verenigingen.
Kassasystemen
De meerjaren ledenpas heeft voor het gebruik van een kassasysteem in 2019 geen gevolgen. Indien de validatie van de ledenpas plaatsvindt op basis van het jaartal op de magneetstrip, kan dit een probleem zijn in 2020. Je kunt dit oplossen door vanaf 2020 de validatie op het jaartal verwijderen in het systeem. Dit jaar gaat de KNLTB in overleg met een aantal leveranciers om verdere ontwikkelingen te bespreken.
LED-verlichting
Een aantal tennisverenigingen hebben het Afhangbord gekoppeld aan de LED-verlichting, waardoor leden de verlichting kunnen inschakelen met behulp van de KNLTB ledenpas. De introductie van de meerjaren ledenpas heeft hiervoor geen gevolgen. Het is vooral van belang dat de ledenlijst up-to-date wordt gehouden door de Ledenadministrateur, zodat alleen actieve leden de verlichting kunnen bedienen.
Actuele pasfoto
Voor de meerjaren ledenpas geldt dus ook dat de pasfoto twee jaar mee gaat. Het is daarom belangrijk voor leden dat er een actuele pasfoto op deze pas komt te staan. De overgang naar de nieuwe pas is dus hét moment voor Ledenadministrateurs om leden met een zeer gedateerde foto op hun pas of leden zonder pasfoto op hun pas, te verzoeken om een actuele pasfoto aan te leveren.
Team NL Nederlandse Loterij Heineken Rabobank KPN
Menzis AD Kia Sky Radio
Tennis Direct Dunlop K-Swiss
KNLTB
Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl
knltb
Twitter   Facebook